“Teacher, Autism ni boleh sembuh ke?”

“Teacher, Autism ni boleh sembuh ke?”

Saya yakin kebanyakan ibu bapa yang bertanyakan soalan ini sudah pun melakukan bacaan di internet atau buku, menonton video-video berkaitan di youtube, atau mungkin sudah pun bertanyakan soalan yang sama pada mana-mana professional yang lain sama ada doktor pediatrik,...
“Teacher, Autism ni boleh sembuh ke?”

“Teacher, Autism ni boleh sembuh ke?”

Saya yakin kebanyakan ibu bapa yang bertanyakan soalan ini sudah pun melakukan bacaan di internet atau buku, menonton video-video berkaitan di youtube, atau mungkin sudah pun bertanyakan soalan yang sama pada mana-mana professional yang lain sama ada doktor pediatrik,...
Boleh Bercakap, Tapi Macam Robot

Boleh Bercakap, Tapi Macam Robot

“Anak saya boleh bercakap, tapi tak boleh jawab soalan” “Anak saya ada words, tapi sangat limited” “Anak saya pandai cakap, tapi pendek-pendek” “Kalau dia main sorang-sorang dia cakap, tapi kalau saya tanya dia tak...
Autisme Ni Yang Suka Susun-Susun Barang Tu kan?

Autisme Ni Yang Suka Susun-Susun Barang Tu kan?

Sebagai seorang guru dan terapis kepada kanak-kanak autism, saya berasa sangat bangga sekiranya apabila saya berbual-bual dengan sesiapa mengenai skop kerjaya saya dan mereka mengetahui tentang autism. Ini bermaksud kesedaran mengenai autism sudah semakin meluas di...